Mentorer

 

 

Gry Bernakiewicz

Studieretning: Sivilingeniør i byggteknikk og arkitektur

Jeg har vært med i ENT3R i snart 4 år, og mitt siste år i prosjektet har jeg fått æren av å styre det hele som prosjektleder. Min hovedoppgave er å tilrettelegge for at mentorene kan ha det gøy på jobb og spre engasjementet mitt for prosjektet. På fritiden liker jeg å svømme, være med venner og familie, lage mat og fotografere. Jeg ble mentor i ENT3R fordi jeg blir glad av å lære bort til andre. I tillegg får jeg vist at realfag kan være både nødvendig og spennende.

 

 

 

Kristine Terkelsen

Mitt navn er Kristine, og jeg kommer fra Arendal. På fritiden min liker jeg meg best ute i naturen med gode venner. Om vinteren elsker jeg å stå på slalåm og gå lange langrennturer. Mens sommeren tilbringes hjemme på Sørlandet med bading og vannskikjøring.

Jeg startet som mentor fordi jeg vet hvor viktig det er å få hjelp og motivasjon til fag som er vanskelig. På videregående synes jeg realfag var krevende, og visste lite om hvilke fag jeg trengte for å utdanne meg til forskjellige yrker. Dette er noe man kan få hjelp og støtte til på ENT3R.

Johanna Ulla

Studieretning: Sivilingeniør vann- og miljøteknikk.

Jeg kommer fra Tyskland, er 23 år og er nå i mitt tredje år på NMBU.
Studiet jeg begynte med på NMBU heter ”Fornybar energi” men jeg bestemte meg raskt for å bytte til ”Miljøfysikk” fordi jeg ønsket meg mer realfag. På videregående tok jeg R1, R2, fysikk 1, fysikk 2, biologi 1 og biologi 2. Yndlingsfaget mitt er fysikk på grunn av alle gøye forsøk vi kan gjennomføre på labben. Jeg har ett stort interesse for fornybar energi og er engasjert i dette både via studiet mitt og frivillige verv. Jeg gleder meg til å møte nye elever på ENT3R og spre engasjement for realfag!

 

 

Ole-Andreas Stigsrud

Jeg heter Ole-Andreas og er 22 år. Jeg er oppvokst på en gård på ei lita øy på Nordmøre, og flytta ned til Ås høsten 2016 for å studere til å bli Lektor i fysikk og naturfag. Det går gjetord helt til Nordmøre om det flotte studentmiljø ved NMBU, og det var derfor jeg havnet akkurat her istedenfor f.eks. Trondheim. Jeg har alltid hatt en interesse for naturen og fysikkens verden og visste tidlig at jeg ville jobbe innenfor dette feltet. Jeg jobbet et år etter videregående og fikk muligheten til å jobbe en del som lærer i grunnskolen i hjemkommunen min. Det var første gang jeg opplevde å komme hjem fra jobb dag etter dag og alltid være gira og ha mye overskudd og glede med til å dra på jobb igjen. Det var ikke tvil om at det var lærer jeg skulle bli. Ved siden av skole og litt jobb her på Ås er jeg også veldig engasjert i det sosiale og studentmiljøet. Jeg er aktiv i forening og ble nylig Snekkersjef for UKA i Ås 2018. Jeg er også journalist for Tuntreet, studentavisen ved NMBU. Grunnen til at jeg ble mentor er at jeg liker å jobbe med unge, det er veldig relevant for mitt studie- og karrierevalg.

 

 Adrianna Jebrzycka

Studieretning: Bioteknologi

Mitt navn er Adrianna, jeg e 20 år og har bodd ganske mange steder opp gjennom årene (man hører dette på dialekten min som ingen klarer å stadfeste). Opprinnelig kommer jeg fra Polen, har bodd litt rundt omkring på Vestlandet og bosatte meg i ås ganske nylig da jeg begynte å studere. På fritiden spiller jeg fotball og ser masse på film (fun fact: har regnet ut at siden 2012 har jeg gjennomsnittlig sett 180 filmer per år som er ca. en film hver andre dag). I tillegg er jeg over gjennomsnittet glad i hunder meg også over gjennomsnittet redd for måker 🙁 . Jeg er en livlig og nysgjerrig sjel som brenner for vitenskap og blir veldig glad når jeg ser at noe av interessen min for realfag smitter over på andre. Gleder meg til å se dere i ENT3R-timene!

Birgith Øverby Terum

Studieretning: Kjemi og bioteknologi med retning miljøkjemiJeg er 25 år og kommer fra Modum. Her på Ås går jeg femte året og trives fortsatt kjempegodt.

Jeg er mentor i ENT3R og ønsker å hjelpe deg med å oppnå større mestringsfølelse og forståelse innenfor de fagene du trenger hjelp til. En videre utdanning innenfor realfag kan gjøre at nettopp du er med på å løse fremtidens energispørsmål eller finner løsninger til hvordan vi skal takle klimaforandringene! Vi sees på ENT3R 😊

Jon Øvereng Aunet

Studieretning: Sivilingeniør Byggeteknikk og arkitektur

Jeg kommer fra Overhalla, en liten kommune i Trøndelag, er 22 år og er nå på mitt 2. studieår her på NMBU. Når jeg ikke er realfags-nerd er jeg en sportsnerd, liker det aller meste, men aller helst fotball! Jeg spiller fotball på NMBUI og er generelt glad i å trene! På vinteren går jeg en del på langrenn. Utenom trening er jeg glad i å henge med venner eller være ute i naturen, helst et sted hvor jeg kan jakte eller fiske.

Jeg er mentor i ENT3R fordi jeg ser på det som en mulighet til å dele gleden jeg har av å studere realfag. Så jeg håper at mitt bidrag i ENT3R kan være med på å skape interesse i realfag hos andre, ved å tilby hjelp eller vise fram noen heftige forsøk!

Kristoffer Straume Lyslo

Studieretning: Sivilingeniør Miljøfysikk og fornybar energi.

Jeg er 21 år og kommer fra Øygarden, en liten kommune vest for Bergen. Da jeg skulle begynne på NMBU kjente jeg ingen, men Ås sitt gode studentmiljø gjorde det enkelt å finne seg til rette. Jeg ble kjent med mange fine folk som jeg henger mye med på fritiden. Andre fritidsinteresser er kayak og fjellgåing. Jeg har alltid hatt en stor interesse for naturen og hvilken lover den lever etter. Realfag er veldig spennende, men kan også være ganske vanskelig. Gjennom Ent3r har jeg som mål å hjelpe elever med den vanskelige delen og vise hvor artig realfag er.

 

         Njål Kolberg Olsen

Studieretning: miljøfysikk og fornybar energi

Kommer fra Fredrikstad, 21 år og er på mitt første studieår ved NMBU. Jeg begynte på NMBU jeg vil jobbe med fornybar energi, og fysikk var yndlingsfaget på videregående. Jeg er mentor i Ent3r fordi jeg virkelig brenner for realfagene, og vil at så mange som mulig kan få oppleve hvor spennende realfag faktisk er. Før jeg begynte på NMBU drev jeg med svømming i mange år, og på fritiden liker jeg å trene

     Håkon Lunde

Studieretning: Sivilingeniør, Maskin og prosessutvikling

Mitt navn er Håkon, 21 år gammel og kommer i fra Fredrikstad. Jeg fikk tidlig interessen for realfag og da særlig matte og naturfag. Utenom studier liker jeg å være med venner og holde meg aktiv med trening. Som mentor for Ent3r vil jeg hjelpe de som trenger hjelp i realfag så godt jeg kan. Og slik vise at realfag er gøy og overkommelig!

     Live Langlie

Studieretning: Byggeteknikk og Arkitektur

Hei, jeg heter Live og er 22 år. Selv ventet jeg lenge før jeg turte ta mange realfag og det angrer jeg på. Som mentor kan jeg prøve å forhindre andre i å gjøre likedan. Nå vet jeg hvor gøy det er og håper å overbevise deg om det samme. Mange synes realfag er lite kreativt og det er jeg uenig i; realfag åpner for mange kreative løsninger på utrolig aktuelle problemstillinger! Jeg er veldig sosial og glad i å jobbe sammen med andre. Jeg gleder meg til å bli kjent med deg på ent3r!

      Ragnhild Rudshagen

Studieretning: Lektorutdanning i realfag, kjemi og matematikk.

Jeg er 21 år gammel og kommer ifra Bærums Verk. Jeg forflyttet meg til Ås for snart 2 år siden, da jeg begynte å studere. Jeg ønsker å bli lærer i realfag fordi jeg brenner for fagene, og fordi jeg ønsker å bidra til at flere kan mestre og like realfagene. Derfor ble jeg også mentor i Ent3r. Spesielt vil jeg jobbe med kjemi, da jeg synes kjemi er utrolig spennende og fordi jeg liker å gjøre kjemiske forsøk. Derfor vil jeg sørge for at vi gjør noen kjemiske forsøk i Ent3r iblant. På fritiden liker jeg å spille piano og fløyte i tillegg til å være ute i naturen med venner. Gleder meg til å se dere på Ent3r!

      Andreas Svanes

Studieretning: Sivilingeniør, Miljøfysikk.

Hei, mitt navn er Andreas Svane og jeg er 23 år gammel. Hvor jeg kommer fra er en liten historie for seg selv, men jeg er født i Bergen, bodd i Venezuela og Azerbaijan før jeg havnet på Ås. Interessen for matte og realfag begynte på ungdomsskolen og denne blomstret veldig da jeg bodde og gikk på skole i Azerbaijan. Utenom studiet liker jeg å holde meg i aktivitet, hvor volleyball er favoritten. Jeg ble med i ENT3R fordi jeg håper jeg kan være med og vise hvor utrolig spennende og gøy realfagene er! Håper vi snakkes på ENT3R!

       Charlotte S. Krog

Studieretning: Sivilingeniør kjemi- og bioteknologi, retning molekylærbiologi.

Mitt navn er Charlotte, jeg er 23 år og snart ferdig med mitt 4 år på NMBU. På fritiden liker jeg å trene, henge med venner, kose med familiehunden, og kan like greit sitte en lørdagskveld og se på Disney filmer. Jeg har alltid syntes at realfag er spennende, men også krevende til tider og har vært en av de som må jobbe ekstra mye for å oppnå mine mål.

Som mentor ønsker jeg å skape en positiv opplevelse rundt realfag, motivere og hjelpe deg når det trengs, og ikke minst vise hvor gøy realfag kan være med kule eksperimenter. Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med deg på Ent3r!

     Brage Simonsen Sæbøe

Studieretning: Sivilingeniør Miljøfysikk og fornybar energi.

Hei, mitt navn er Brage, jeg er 22 år gammel og kommer fra Kirkenes. Mitt valg om å studere realfag og teknologi var et enkelt valg siden mine favorittfag alltid har vært matematikk og naturfag. Jeg synes matematikk og naturfag er så kult fordi det er fag som bare blir morsommere og mer spennende desto mer man lærer.

Jeg håper at jeg som mentor i ENT3R kan spre min glede for realfag og teknologi og vise at det kan være gøy. Vi sees på ENT3R!