Mentorer

Johanna Ulla

Studieretning: Sivilingeniør vann- og miljøteknikk.

Jeg kommer fra Tyskland, er 23 år og er nå i mitt tredje år på NMBU. Jeg fått æren av å styre det hele som prosjektleder. Min hovedoppgave er å tilrettelegge for at mentorene kan ha det gøy på jobb og spre engasjementet mitt for prosjektet.Studiet jeg begynte med på NMBU heter ”Fornybar energi” men jeg bestemte meg for å bytte til «Vann og Miljøteknikk» fordi jeg ønsket meg mer realfag. På videregående tok jeg R1, R2, fysikk 1, fysikk 2, biologi 1 og biologi 2. Yndlingsfaget mitt er fysikk på grunn av alle gøye forsøk vi kan gjennomføre på labben. Jeg har ett stort interesse for fornybar energi og er engasjert i dette både via studiet mitt og frivillige verv. Jeg gleder meg til å møte nye elever på ENT3R og spre engasjement for realfag!
Kristine Terkelsen

Mitt navn er Kristine, og jeg kommer fra Arendal. På fritiden min liker jeg meg best ute i naturen med gode venner. Om vinteren elsker jeg å stå på slalåm og gå lange langrennturer. Mens sommeren tilbringes hjemme på Sørlandet med bading og vannskikjøring.

Jeg startet som mentor fordi jeg vet hvor viktig det er å få hjelp og motivasjon til fag som er vanskelig. På videregående synes jeg realfag var krevende, og visste lite om hvilke fag jeg trengte for å utdanne meg til forskjellige yrker. Dette er noe man kan få hjelp og støtte til på ENT3R.

 

 

 Adrianna Jebrzycka

Studieretning: Bioteknologi

Mitt navn er Adrianna, jeg e 20 år og har bodd ganske mange steder opp gjennom årene (man hører dette på dialekten min som ingen klarer å stadfeste). Opprinnelig kommer jeg fra Polen, har bodd litt rundt omkring på Vestlandet og bosatte meg i ås ganske nylig da jeg begynte å studere. På fritiden spiller jeg fotball og ser masse på film (fun fact: har regnet ut at siden 2012 har jeg gjennomsnittlig sett 180 filmer per år som er ca. en film hver andre dag). I tillegg er jeg over gjennomsnittet glad i hunder meg også over gjennomsnittet redd for måker 🙁 . Jeg er en livlig og nysgjerrig sjel som brenner for vitenskap og blir veldig glad når jeg ser at noe av interessen min for realfag smitter over på andre. Gleder meg til å se dere i ENT3R-timene!

 

Jon Øvereng Aunet

Studieretning: Sivilingeniør Byggeteknikk og arkitektur

Jeg kommer fra Overhalla, en liten kommune i Trøndelag, er 22 år og er nå på mitt 3. studieår her på NMBU. Når jeg ikke er realfags-nerd er jeg en sportsnerd, liker det aller meste, men aller helst fotball! Jeg spiller fotball på NMBUI og er generelt glad i å trene! På vinteren går jeg en del på langrenn. Utenom trening er jeg glad i å henge med venner eller være ute i naturen, helst et sted hvor jeg kan jakte eller fiske.

Jeg er mentor i ENT3R fordi jeg ser på det som en mulighet til å dele gleden jeg har av å studere realfag. Så jeg håper at mitt bidrag i ENT3R kan være med på å skape interesse i realfag hos andre, ved å tilby hjelp eller vise fram noen heftige forsøk!

 

Kristoffer Straume Lyslo

Studieretning: Sivilingeniør Miljøfysikk og fornybar energi.

Jeg er 21 år og kommer fra Øygarden, en liten kommune vest for Bergen. Da jeg skulle begynne på NMBU kjente jeg ingen, men Ås sitt gode studentmiljø gjorde det enkelt å finne seg til rette. Jeg ble kjent med mange fine folk som jeg henger mye med på fritiden. Andre fritidsinteresser er kayak og fjellgåing. Jeg har alltid hatt en stor interesse for naturen og hvilken lover den lever etter. Realfag er veldig spennende, men kan også være ganske vanskelig. Gjennom Ent3r har jeg som mål å hjelpe elever med den vanskelige delen og vise hvor artig realfag er.

 

         Njål Kolberg Olsen

Studieretning: miljøfysikk og fornybar energi

Kommer fra Fredrikstad, 21 år og er på mitt første studieår ved NMBU. Jeg begynte på NMBU jeg vil jobbe med fornybar energi, og fysikk var yndlingsfaget på videregående. Jeg er mentor i Ent3r fordi jeg virkelig brenner for realfagene, og vil at så mange som mulig kan få oppleve hvor spennende realfag faktisk er. Før jeg begynte på NMBU drev jeg med svømming i mange år, og på fritiden liker jeg å trene

 

     Håkon Lunde

Studieretning: Sivilingeniør, Maskin og prosessutvikling

Mitt navn er Håkon, 21 år gammel og kommer i fra Fredrikstad. Jeg fikk tidlig interessen for realfag og da særlig matte og naturfag. Utenom studier liker jeg å være med venner og holde meg aktiv med trening. Som mentor for Ent3r vil jeg hjelpe de som trenger hjelp i realfag så godt jeg kan. Og slik vise at realfag er gøy og overkommelig!

 

     Live Langlie

Studieretning: Byggeteknikk og Arkitektur

Hei, jeg heter Live og er 22 år. Selv ventet jeg lenge før jeg turte ta mange realfag og det angrer jeg på. Som mentor kan jeg prøve å forhindre andre i å gjøre likedan. Nå vet jeg hvor gøy det er og håper å overbevise deg om det samme. Mange synes realfag er lite kreativt og det er jeg uenig i; realfag åpner for mange kreative løsninger på utrolig aktuelle problemstillinger! Jeg er veldig sosial og glad i å jobbe sammen med andre. Jeg gleder meg til å bli kjent med deg på ent3r!

      Ragnhild Rudshagen

Studieretning: Lektorutdanning i realfag, kjemi og matematikk.

Jeg er 21 år gammel og kommer ifra Bærums Verk. Jeg forflyttet meg til Ås for snart 2 år siden, da jeg begynte å studere. Jeg ønsker å bli lærer i realfag fordi jeg brenner for fagene, og fordi jeg ønsker å bidra til at flere kan mestre og like realfagene. Derfor ble jeg også mentor i Ent3r. Spesielt vil jeg jobbe med kjemi, da jeg synes kjemi er utrolig spennende og fordi jeg liker å gjøre kjemiske forsøk. Derfor vil jeg sørge for at vi gjør noen kjemiske forsøk i Ent3r iblant. På fritiden liker jeg å spille piano og fløyte i tillegg til å være ute i naturen med venner. Gleder meg til å se dere på Ent3r!

      Andreas Svanes

Studieretning: Sivilingeniør, Miljøfysikk.

Hei, mitt navn er Andreas Svane og jeg er 23 år gammel. Hvor jeg kommer fra er en liten historie for seg selv, men jeg er født i Bergen, bodd i Venezuela og Azerbaijan før jeg havnet på Ås. Interessen for matte og realfag begynte på ungdomsskolen og denne blomstret veldig da jeg bodde og gikk på skole i Azerbaijan. Utenom studiet liker jeg å holde meg i aktivitet, hvor volleyball er favoritten. Jeg ble med i ENT3R fordi jeg håper jeg kan være med og vise hvor utrolig spennende og gøy realfagene er! Håper vi snakkes på ENT3R!

 

     Charlotte S. Krog

Studieretning: Sivilingeniør kjemi- og bioteknologi, retning molekylærbiologi.

Mitt navn er Charlotte, jeg er 23 år og snart ferdig med mitt 5 år på NMBU. På fritiden liker jeg å trene, henge med venner, kose med familiehunden, og kan like greit sitte en lørdagskveld og se på Disney filmer. Jeg har alltid syntes at realfag er spennende, men også krevende til tider og har vært en av de som må jobbe ekstra mye for å oppnå mine mål.

Som mentor ønsker jeg å skape en positiv opplevelse rundt realfag, motivere og hjelpe deg når det trengs, og ikke minst vise hvor gøy realfag kan være med kule eksperimenter. Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med deg på Ent3r!

     Brage Simonsen Sæbøe

Studieretning: Sivilingeniør Miljøfysikk og fornybar energi.

Hei, mitt navn er Brage, jeg er 22 år gammel og kommer fra Kirkenes. Mitt valg om å studere realfag og teknologi var et enkelt valg siden mine favorittfag alltid har vært matematikk og naturfag. Jeg synes matematikk og naturfag er så kult fordi det er fag som bare blir morsommere og mer spennende desto mer man lærer.

Jeg håper at jeg som mentor i ENT3R kan spre min glede for realfag og teknologi og vise at det kan være gøy. Vi sees på ENT3R!

 

 

Stine Lossius

Studieretning: Sivilingeniør miljøfysikk og fornybar energi.

Mitt navn er Stine Lossius og jeg er 22 år gammel. Jeg kommer fra Raufoss, en liten by på Toten. Jeg går mitt andre år på NMBU og stortrives. I tillegg til å studere er jeg veldig glad i å være aktiv og sosial. Jeg elsker alt som har med trening og idrett å gjøre.

Grunnen til at jeg ville bli en mentor i ENT3R er fordi jeg ønsker å hjelpe andre med matematikk og fysikk slik at de kan få en økt motivasjon i disse fagene.

 

 

 Ruth Olerud

Studieretning: Energi- og miljøfysikk.

Hei, jeg heter Ruth, er 21 år og kommer fra Hønefoss! Jeg begynte å studere på Ås for et år siden, så går nå 2. året på NMBU. Min studieretning innebærer mye fysikk og matte, så man kan trygt si jeg syns realfag er veldig gøy!

Når jeg har fri liker jeg å trene, være ute, reise, synge og henge med venner. Jeg valgte å bli mentor i Ent3r, for jeg vil gjerne motivere og bidra til at flere digger å drive med realfag.

 

 Thorbjørn L. Onsaker

Studieretning: Miljøfysikk og fornybar energi.

Mitt navn er Thorbjørn, og jeg kommer fra Svinndal, ei lita bygd i Østfold. Jeg går nå tredje året på NMBU og stortrives! Jeg har alltid likt fysikk og matte svært godt, og derfor passer både studiested og studieretning perfekt for meg. Fritiden går til mye jobb i et lite firma jeg driver selv, og litt fotball på studentlaget innimellom. Jeg ble med i ENT3R fordi jeg ser på det som en god mulighet til å teste læreryrke, et yrke jeg mulig ønsker å jobbe som i framtiden. Jeg håper jeg blir sett på som en mentor som er morsom og skaper en hyggelig tone. Vi sees!

 

 Andrea Sønsterud Jansen

Studieretning: Sivilingeniør kjemi og bioteknologi

Hei! Mitt navn er Andrea, jeg er 21 år og kommer fra Sarpsborg. Jeg er nå på mitt 3. år her på NMBU, og jeg valgte det studiet jeg går fordi jeg synes kjemi er kjempegøy! Jeg ble interessert i kjemi allerede på videregående. Der gikk jeg på en linje kalt sciencelinja og hadde realfagene R1, R2, Fysikk 1, Biologi 1 og Kjemi 1 og 2.

Jeg er ellers veldig glad i musikk og har spilt fløyte i hele 14 år. Her på Ås er jeg også med i et studentkor. Annet enn det er jeg glad i å være i aktivitet med å gå turer og trene, men noen dager liker jeg også best å kose meg i sofaen med litt godteri og en serie eller en film.

Jeg hadde lyst til å bli mentor i ENT3R, fordi jeg synes det er kjempegøy å hjelpe andre til å forstå realfag. Jeg håper jeg kan hjelpe deg til å like og forstå realfag, og så gleder jeg meg masse til se deg på ENT3R-timene!

 

 

Isak Foss Ingebrigtsen

Studieretning: Sivilingeniør Geomatikk

Hei, jeg heter Isak og kommer fra Trondheim. Jeg er 21 år gammel og er nå på mitt 2. studieår på NMBU. Jeg begynte på NMBU fordi jeg liker kart og liker å jobbe med matematikk. Når jeg gikk på videregående ble jeg veldig demotivert i de fleste fagene, men jeg klarte å få en ny giv nå etter at jeg begynte på NMBU. Derfor er det viktig for meg å prøve å være en god mentor i ent3r slik at andre ikke kommer i samme situasjon som meg og at andre kan finne gleden ved realfag slik jeg gjør nå! På fritiden så liker jeg å spille instrumenter og trene.

 

 Vemund Holmestrand

Kommer fra Ullensaker, 22 år gammel og studerer her på NMBU. Er på mitt fjerde studieår, og kan anbefale universitetet her i Ås. Jeg er en typisk nerd som elsker realfag. Ellers liker jeg dykking, svømming og roing.

Som Ent3r mentor kommer jeg til å hjelpe dere forstå, og forhåpentligvis, sette pris på realfagene. Det er både nyttig og utrolig spennende, iallfall når man får det til. Jeg gleder meg til å møte dere alle, og håper dere har det fint på Ent3r!