NTNU Ålesund

Feil sted? Velg her

Se mer av hva vi holder på med

ENT3R Ålesund Digital

I forbindelse med spredningen av koronaviruset er alle fysiske ENT3R-timer i Ålesund avlyst. Vi skal likevel ha ENT3R-timer, men disse blir digitale i stedet. De digitale timene blir tirsdag, onsdag og torsdag fra 16:00-18:00. Nedenfor finner du en link som fører deg til klasserommet, samt en video som forklarer litt om hva ENT3R Digital er og hvordan det fungerer.

Digitalt klasserom

Hva er ENT3R Digital?

ENT3R digital fungerer som vanlig ENT3R, med unntak av at timene gjennomføres digitalt På ENT3R digital kommer du først inn i hoverommet sammen med alle andre elever fra ditt trinn. Der kan du velge å rekke opp hånda. Rekker du opp hånda flytter mentoren deg inn i et grupperom. Der kan du og mentoren snakke sammen via video og lyd. Det er kun deg og mentoren din som kan høre hva dere snakker om. Mentoren har tegnebrett, og kan dermed tegne og forklare oppgaver eller temaer du lurer på.

Tips til ENT3R Digital

  • Bruk Google Chrome – Vi har erfarte at Google Chrome er den beste nettleseren for ENT3R digita
  • Bruk headset – Hvis man bruker ENT3R digital uten headset kan det bli ekko for mentoren, noe som kan gjøre det vanskelig å hjelpe
  • Kontroller at nettleseren har tillatelse til å bruke både kameraet og mikrofonen på datamaskinen din
  • Bruker du iPad? – For å kunne bruke iPad må du installere gratis-app’en «Blackboard Collaborate»
  • Spør om hjelp! – I ENT3R digital er det vanskelig for mentoren å se om du trenger hjelp. Ikke vær redd for å rekke opp hånda. Mentorene er der for å hjelpe deg

VELKOMMEN TIL ENT3R ÅLESUND!

Går du i 10.klasse eller på videregående? Er realfag dine yndlingsfag, eller syntes du kanskje de er litt utfordrende? Uansett nivå, vi er her for å hjelpe DEG!

Ent3r er et nasjonalt motiveringsprogram som arbeider med realfagstrening og det å styrke kunnskapen om og holdningene til realfag. Vårt mål i ENT3R er å gi elever motivasjon, glede og kunnskap om de spennende mulighetene en realfagsutdannelse kan gi. Ent3r Ålesund holder til på NTNU Ålesund, og vi tilbyr realfagstrening tirsdag, onsdag og torsdag mellom 16:00-18:00. Her møter elevene 2-3 faste mentorer som vil følge dem gjennom året. Hvordan timene gjennomføres er opp til elevene selv, og mentorene gjør alt for at læring og utfordringer skal gjennomføres på elevene sine premisser og ønsker.  Tilbudet er åpent for alle elever i Ålesund som går i 10. klasse eller på videregående skole.

Mentorene som møter deg i ent3r-timene er 8 teknologi- og ingeniørfagsstudenter som alle studere ved NTNU i Ålesund. Studiene vi representerer er blant annet byggingeniør, bioingeniør, dataingeniør og fornybar energi, sammen med flere andre. Lurer du på hvordan det er på de forskjellige studiene, eller hvordan det er å være student er Ent3r-timene en perfekt mulighet til å finne det ut.

Påmelding til Ent3r Ålesund: https://reg.ent3r.no/registrer/15

Vi holder til på rom A335: http://bit.ly/2HYRw9n

Hvis du ikke finner frem så send en melding til oss på facebook (ENT3R Ålesund) så kommer vi og møter deg. Det er selvfølgelig bare å sende en melding dersom det skulle være noe annet også.

Alle som ønsker og bli med er velkommen uansett nivå. Her er ingen spørsmål for dumme eller noen utfordring for stor, så her kan alle komme for å lære noe. Vi hjelper deg med å oppnå dine mål innen realfag!

Hva er ENT3R realfagstrening?

Gjennom ENT3R får du møte studenter som kan lære bort realfag på en annerledes måte enn vanlig undervisning. ENT3R-timene starter ofte med litt inspirasjon - oppgaver, konkurranser eller forsøk, og etterpå får elevene hjelp til lekser, eller nye oppgaver å bryne seg på. ENT3R-studentene forteller om sin studiehverdag slik at du som elev blir kjent med ulike studier og studiesteder.