Astroshow med Knut Jørgen Røed Ødegaard

Illustrasjon til blogg

Tirsdag 21.11 fikk vi besøk av Knut Jørgen Røed Ødegaard og hans kone Anne Mette Sannes som holdt et forrykende Astroshow for oss! Knut Jørgen er astrofysiker og Anne Mette er science-fiction forfatter med stor interesse for verdensrommet.

Her fikk lære mange nye og spennende ting om rommet, deriblant om hvordan  sorte hull ogormehull fungerer, hva forskjellen på meteorer, asteroider og meteoritter er. Vi fikk også høre om de spektakulære planene til Elon Musk om å kolonisere mars samt å bygge en heis ut i rommet!

Knut Jørgen og Anne Mette som viser frem 3 meteoritter fra rommet!

 

Etter showet ble elevene delt inn i grupper der de skulle svare på en quiz relatert til astroshowet og bygge noen romkapsler som skulle slippes fra en høyde uten at eggene inni knuste. Elevene fikk utdelt hyssing, teip, sugerør, ark grillpinner og ballonger, og det var kun fantasien som satt begrensninger for konstruksjonen.

Kvelden ble avsluttet med pizza fra Peppes Pizza, brus, samt premieutdeling til vinnerlageg.

 

Vinnerlaget var «Eggspertene» som gjorde det veldig sterkt både på den teoretiske quizen samt at de lagde en eggkapsel som kunne slippes fra 4de. etage uten at egget inni fikk en eneste skramme! Konstruksjonen var i hovedsak basert på ballonger som skulle absorbere kraften i det kapselen traff bakken. Lurt!