Ofte stilte spørsmål

Ofte stilte spørsmål

Dette er en liten oversikt over spørsmål som ofte blir stilt. Finner du ikke det du lurer på kan du ta kontakt med oss.

Hvem kan bli med i ENT3R UiB?

Alle elever på videregående skole. Går du i 10. klasse på ungdomsskolen kan du søke om å bli med på ENT3R Høgskolen i Bergen.

Hva er en ENT3R mentor?

En ENT3R mentor er en student som studerer realfag. Mentorene kan hjelpe deg med lekser og oppgaver, fortelle om bruksområder til realfag, sine egne studier, hvordan det er å være student, og mye mer.

Hvordan søker jeg?

Du kan trykke her for å søke. Vi har kun kapasitet til å ta inn 200 elever, så vær oppmerksom på at det vanligvis oppstår ventelister i starten av skoleåret. Du kan regne med å få plass i løpet av høstsemesteret dersom du er på venteliste.

Må jeg være flink for å være med?

Absolutt ikke. ENT3R er ikke «for de flinke». I ENT3R forsøker vi å tilpasse oss alle nivå. Dersom du synes realfag er vanskelig kan du få ekstra hjelp fra oss, og dersom du ønsker utfordringer kan du få det også.

Når og hvor er ENT3R-timene?

Vi har timer fra mandag til og med torsdag fra klokken 16:00 til 18:00. Vi holder til på Realfagsbygget(Allégaten 41)  på Nygårdshøyden. Du finner oss i grupperommene rett innenfor hovedinngangen.

Hvilke timer har dere?

Vi har timer med spesielt fokus på matematikk, fysikk og kjemi. Fokuset er veiledende – vi hjelper selvfølgelig med matematikkspørsmål i en kjemitime, men hovedfokuset er allikevel på kjemi.

Koster det noe å være med i ENT3R UiB?

Nei, ENT3R UiB er et helt gratis tilbud.

Hva skjer på ENT3R timene?

Leksehjelp, forsøk, eksperimenter, konkurranser, gruppearbeid, og mer. Vi legger opp til at elever selv kan velge hva de ønsker å gjøre, og har forståelse for at mange elever ønsker å jobbe med leksene sine. Vi gjør det ekstra gøy med gruppeoppgaver, konkurranser, forsøk og enda mer!

Hva er en elevkveld?

En elevkveld er et arrangement litt utenom det vanlige som vi holder noen ganger i semesteret. Da samler vi alle elevene og mentorene, og har et opplegg som varier fra gang til gang. Vi har ofte populærvitenskapelige foredrag, eksperimenter og konkurranser. I tillegg serverer vi gratis mat og drikke. Elevkveldene som er arrangert av ENT3R UiB foregår på Realfagsbygget.

Hvor ofte må jeg møte opp?

ENT3R er som fotballtrening: vi ønsker i utgangspunktet at elevene skal møte opp hver eneste gang, men er selvfølgelig forståelsesfulle for at sykdom og annet forekommer. Dersom du ikke møter opp flere ganger på rad, og ikke gir beskjed, vil du bli fratatt plassen din. Vi må være litt strenge på dette, spesielt dersom det er andre på venteliste som veldig gjerne ønsker å være med. Husk å gi beskjed til din mentor hvis du ikke har mulighet til å komme på gruppen.

Hvordan bytter jeg gruppe?

Hvis du har fått plass på ENT3R UiB, men ønsker å bytte gruppe (f.eks. fordi vennene dine går på en annen gruppe), kan du gi beskjed til mentoren din. Da vil vi sjekke opp i om det er ledige plasser og flytte deg over så snart det er mulig.