Elevkveld 6. mars

Illustrasjon til blogg

Tirsdag 6. mars fylte vi Teknologibygget på Kalvskinnet med elever og mentorer da vi arrangerte elevkveld sammen med Ingeniører Uten Grenser (IUG). De fortalte oss om hvordan man kan bruke en utdannelse innen realfag til å gjøre verden til et litt bedre sted!

Vi fikk også høre på tre masterstudenter som skriver sin masteroppgave i samarbeid med Ingeniører Uten Grenser, en såkalt Master med mening.

Camilla fortalte oss om sin oppgave som handler om bygg i flyktningleire, og vi fikk etterpå høre om oppgaven til Tuva og Jacob som handler om et anestesiapparat som er drevet på batteri. Dette er veldig viktige temaer som kan hjelpe enormt mange mennesker i land der man ikke har like gode sykehusforhold som vi har her i Norge.

Etter foredraget hadde vi en spennende konkurranse der oppgaven var å lage en vannrenser! Elevene ble delt inn i grupper som forskjellige land, og fikk utdelt penger ut i fra landets BNP. De måtte kjøpe utstyr til filteret i en utstyrsbank som hadde flere materialer å velge mellom.

Elevene kunne kjøpe sand, grus, kull, gasbind, gummistrikker og bomull. De kunne også kjøpe rent vann til å teste eller vaske filteret. Her var det store forskjeller på hvor mye penger gruppene fikk utdelt, og det var derfor viktig å tenke kreativt!

Både elever og mentorer jobbet hardt under konkurransen for å gjøre det beste ut av pengene de hadde fått utdelt.

Etter konkurransen ble alle vannrenserne testet med skittent vann for å se om de fungerte. Og det gjorde det! De aller fleste gruppene fikk forholdsvis rent vann ved hjelp av vannrenseren, men det var ikke alle vannrenserne som fikk vannet til å renne like raskt! Vinnergruppa ble derfor den gruppa som hadde både klart vann og vann som rant raskt gjennom filteret.

Da vinnerne var kåret ble det pizza og brus til alle elever og mentorer! Vi takker for en super kveld og gleder oss allerede til neste elevkveld!