Elevkveld med GE Healthcare

Illustrasjon til blogg

Onsdag 3/5 fikk vi besøk av GE Healthcare, en del av verdens største selskap (General Electrics). Arnfinn Andresen og Hilde-Merete Askildsen snakket om fordeler ved å utdanne seg til ingeniør, hva man kan bruke utdannelsen sin til i GE Healthcare, og hvilke valg man kan gjøre på skolen for å bli ingeniør. I tillegg lærte vi om kontrastvæske som er utviklet og produsert i Norge, samt at vi fikk demonstrert en v-scan som også er utviklet og produsert i Norge! Gøy å høre om hvordan Norge har en viktig rolle for å gi diagnoser over hele verden hvert eneste sekund.

Etter presentasjonen var det gjort klart til kveldens konkurranse. I grupper på maks 5 skulle det lages en bil som ble bedømt etter kjørelengde, utseende og navn. Det var ikke lov til å dytte bilen for å gi den fart, så da måtte man bruke det som var utdelt av materialer: ballong, kork, CD-plater, grillpinner, sugerør, strikk, teip, ark og hyssing.

Kvelden ble avsluttet med pizza fra Peppes Pizza, brus, premieutdeling, utdeling av kinobilletter som vervepremier, samt trekning av ukas-nøtt vinnere. Det ble to heldige vinnere av UE Roll 2-høyttaler – gratulerer!

Dette var vinnerbilen, Whining car. Vinnerlaget lagde en rampe, og gjorde bilen så liten og lett som mulig. Det var effektivt, og fikk bilen langt av gårde!