NTNU i Gjøvik

Feil sted? Velg her

Se mer av hva vi holder på med

Påmelding til ENT3R Høst/Våren 2019/2020

Denne høsten har vi timer på mandag, tirsdag, onsdag og torsdag frem til uke 19 neste år med unntak av ferier.
Vi gleder oss veldig til å møte deg!

Meld deg på her: http://reg.ent3r.no/registrer/5

ENT3R på NTNU i Gjøvik

Går du på ungdomsskolen eller VGS? Er du glad i matte eller kanskje synes det er litt utfordrende?  Vi hjelper deg!

ENT3R er et nasjonalt motiveringsprogram som jobber med realfagsrekruttering gjennom å tilby ukentlig mattetrening for elever på ungdoms- og videregående skole. Vårt mål i ENT3R er å gi elever motivasjon, glede og kunnskap om de spennende mulighetene en realfagsutdannelse kan gi. Vi tilbyr gratis mattetrening på NTNU i Gjøvik. Elevene kommer på en valgri dag i uken,  fra mandag til torsdag. Her møter elevene to faste mentorer og vil følge deres undervisningsopplegg mellom klokken 16.00 – 18.00. Elevene velger selv hvilken dag som passer for dem, og vi fokuserer på at elevene skal få et godt forhold til mentorene gjennom hele året.

Gjennom ENT3R skal ungdom få et mer positivt forhold til realfagene og motiveres til videre studier i realfag. ENT3R er et rekrutteringstiltak for å få flere elever til å velge realfag.ENT3R ble etablert i 2009 etter initiativ fra Kunnskapsdepartementet og er et studentdrevet motivasjonsprogram hvor studenter fra realfaglige studier er mentorer som gir matematikktrening og fungerer som rollemodeller for elever fra 10. klasse på ungdomstrinnet og på videregående nivå.

Intensjonen er at studenter fra universitet og høgskoler skal møte elever fra ungdomsskoler og videregående skoler ukentlig for å løse realfaglige problemer. Tilbudet er gratis for elevene og tilbys nasjonalt. ENT3R er resultatet av et samarbeid mellom engasjerte studenter, interesserte elever, RENATEsenteret, Matematikksenteret, NHO, NITO, TEKNA og KS.

Hva er ENT3R realfagstrening?

Gjennom ENT3R får du møte studenter som kan lære bort realfag på en annerledes måte enn vanlig undervisning. ENT3R-timene starter ofte med litt inspirasjon - oppgaver, konkurranser eller forsøk, og etterpå får elevene hjelp til lekser, eller nye oppgaver å bryne seg på. ENT3R-studentene forteller om sin studiehverdag slik at du som elev blir kjent med ulike studier og studiesteder.