Romfart med Mariah Berdal

Illustrasjon til blogg

Onsdag 11. April var det duket for semesterets andre elevkveld, denne gangen var det romfart som stod på menyen med tidligere miljøfysiker-student ved NMBU Maria Berdahl! Som tok oss med gjennom blant annet Norges innflytelse på romfarten internasjonalt.

Senere på kvelden ble det en liten quiz om det Mara gjennomgikk, der blant annet det ble spurt om planetenes rekkefølge og også størrelsesordenen på dem fra minst til størst. Det ble også vist satellittbilder fra ulike planeter og objekter i rommet hvor man skulle gjette hva bildet var.

Etter dette ble det en liten matpause med brus og pizza før vi rundet av kvelden med en lag vis konkurranse, der hver gruppe skulle lage en liten rakett med begrensede ressurser. Som vanlig ble konkurransen bedømt ut i fra prestasjon, ressursbruk, nytenking  og kreative løsninger.

Kvelden ble rundet av med kåring av vinnerlaget, basert på rakettens prestasjon, lagets innsats og hvor flinke lagene var på å plassere og rangere planetene.  Vinnerlaget fikk gavekort på en kinobillett hver!