Brev fra en mentor

Vi kan snakke i det uendelige om hvorfor vi mener at det å jobbe i ENT3R er verdens beste deltidsjobb, men for mange virker dette nesten for godt til å være sant før de har prøvd det selv. For å forstå hvor godt du vil trives som mentor i ENT3R Trondheim mener vi at du bør snakke med en av våre mentorer. Derfor har vi fått lov av Håkon å dele dette oppsigelsesbrevet med dere. Håkon har jobbet hos oss siden høsten 2015, men neste år skal han på utveksling og er derfor nødt til å slutte hos oss til sommeren.

”Kjære Elin og resten av ledergruppa,

Det er med en tåre i øyekroken at jeg skriver denne mailen. I går, 1. mars, la jeg inn søknaden min til Internasjonal Seksjon om å få dra på utveksling til Bologna, Italia. Jeg blir borte i et helt år, og jeg vet så altfor godt hva det innebærer med tanke på stillingen i ENT3R.

Da jeg ble mentor, visste jeg ikke at jobben i ENT3R skulle vise seg å bli noe av det beste som har skjedd meg på NTNU. Mentorene er en helt fantastisk gruppe mennesker som jeg prøver å benytte enhver anledning til å være med. Jeg har enda til gode å ikke storkose meg en kveld ute med ENT3R, eller på sosialt opplegg med Elin, eller i mentortime med min kjære Agnes.

Rekruttering av elever til ENT3R er fantastisk gøy. Jeg prøvde å være med på så mange skolebesøk som mulig i høst, fordi jeg virkelig digger konseptet vi baserer oss på. Det er kjempelett å selge et så bra konsept, noe
som reflekteres i de gode søkertallene. Jeg har inntrykk av at både lærere og foreldre også digger oss, og å være en del av noe sånt er virkelig givende.

Rekruttering av mentorer er like gøy som skolebesøk. Igjen er det veldig lett å selge det fantastiske konseptet ENT3R bygger på, og det reflekteres også i ekstremt gode søkertall til mentorstillingene. I fjor sto jeg på stand én dag, og jeg håper å få til minst én dag i år også.

Jeg elsker alt rundt ENT3R, men mest av alt elsker jeg å være et forbilde for elevene. De som kommer hver uke med spørsmål om leksene til deg. De som etterhvert bygger tillit til deg, som gir dem lavere terskel for å spørre om andre ting enn lekser. De er oppriktig interesserte i det du har å si, nettopp fordi de ser opp til deg. De øyeblikkene, den positive påvirkningen du kan ha på elevene, det er dét som virkelig gjør jobben verdt det. Det er derfor jeg elsker jobben min.

Jeg hadde lett jobbet frivillig i ENT3R. Uten å nøle. Hvis noen kom til meg for to år siden og sa alt dette, så hadde jeg nok ledd av de. Det fins ikke noen jobb som kan være så bra. Men jeg har altså lært at jo, det gjør det. Mentor i ENT3R er så bra.

Når alt det er sagt, er det bare én ting igjen å si, fem ord som fremdeles føles helt unaturlig å skrive.

Jeg sier opp fra sommeren.

Nå trenger jeg en klem.

Med vennlig hilsen
Håkon Eidsvik ”

Vil du også bli mentor slik som Håkon? Søk her.